perjantai 27. maaliskuuta 2015

Mansikkajuustokakku


Tässäpä teille mun blogin ihan ensimmäinen oikea leivontajuttu. Ei yhtään epäonnistunut ja aika maukas. Ohje pohjaan on varastettu kokonaan Suklaapossun leivontablogista.

Valkosuklainen mehevä ja kostea kakkupohja

130 g valkosuklaata rouhittuna
75 g voita
2 dl vettä
2 munaa
1,5 dl sokeria
2,25 dl vehnäjauhoja
1/4 tl vaniljajauhetta
1 tl leivinjauhetta

Laita uuni lämpeämään 170 asteeseen. Laita voi ja vesi kattilaan. Kuumenna, kunnes voi sulaa. Lisää suklaarouhe ja sekoita, kunnes suklaa sulaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Riko munat kulhossa ja vatkaa rivakasti joukkoon kuuma suklaa-voi-vesi-seos. Lisää kuivat aineet. Kaada taikina samantien voideltuun irtopohjavuokaan ja uuniin paistumaan. Paista 170 asteessa n. 13-15 minuuttia, kunnes pohja tuntuu keskeltä kevyesti painettuna kiinteältä, mutta pehmeältä ja/tai kun keskelle tökättyyn tikkuun ei tartu raakaa taikinaa. Pohja ei saa väriä pintaansa. Jäähdytä pohjaa muutama minuutti, irrota vuoan reuna ja anna pohjan jäähtyä kokonaan ennen pohjaosan irroittamista.

Ohje oli alkuperäisesti tarkoitettu kahteen n. 20 cm vuokaan mutta kapinoin ja käytin yhtä 24 cm vuokaa. Tuli ihan hyvä! Vaniljajauheen tilalla taisi olla hyppysellinen vanilliinisokeri.
 Soveltaminen on ok.

Mansikkamousse

500 g mansikoita
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 1,5 dl sokeria (maun mukaan)
1 rkl vaniljasokeria
6 liivatelehteä

Tee mousse. Hurauta mansikat soseeksi vaikkapa sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto ja lisää sokeria. Sekoita joukkoon myös mansikkasose.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Purista liika vesi pois ja liuota lehdet pieneen määrään kuumaa nestettä. Nakkaa neste moussen sekaan ja sekoita. Kaada mousse kakkupohjan päälle ja odota sairaan malttamattomana, että kakku hyytyy jääkaapissa ainakin muutaman tunnin.

Täytteen inspiraationa toimi tämä ohje.

Suositeltavaa kai oli, että kakkupohja tehdään valmiiksi jo edellisenä päivänä ennen kakun täyttämistä.


Tittidii! Ihan superhelppoa.

6 kommenttia:

  1. Oi kuulostaa tosi herkulliselta! Täytyypä itsekin kokeilla :)

    http://marjukkakatariina.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitäpä se onkin! Ja ihan iisi tehdä. :) täytteenkin saa muokattua mieluiseksi jos ei vaikka mansikoista tykkää!

      Poista
  2. Ooh näyttääpä hyvältä! Tätä voisi ehkä kokeilla vadelmien kanssa, kun mansikoille oon allerginen. Se vois jopa toimii, nam. Täytyypi tehdä tätä ens kerralla kun tulee vieraita kylään :)

    salainenmetsapolkuni.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo hei varmasti vadelmallakin tulee hyvää! Kokeile ja kerro heti miten onnistui! Hedelmäpilttikin oli oikein maistuva kun kokeilin. :)

      Poista